Kínálatunk

Ingyen szállítjuk!

DUPLÁZOO

Kutya szárazeledelek

Kutya nedves tápok

Cica szárazeledelek

Cica nedves tápok

Kutyaházak

Almok

Kiegészítő termékek

Élősködők ellen kutya

Élősködők ellen cica

Kisállat

Jutalomfalat

Felszerelések

Állatgyógyászati termékek

Téli madár

Tavi hal

Nyakörv Póráz Hám

Kiemelt termékek

Brit Care Dog Functional …

Brit Care Dog Functional Snack MOBILITY Squid 150 g Ár: 1 590 Ft
Új

Bravery Iberian Pork Adult …

Bravery Iberian Pork Adult Large/Medium Breeds 12 kg Ár: 19 990 Ft
Új

Happy Dog Profi-Krokette …

Happy Dog Profi-Krokette SPORTIVE 26/16 Akciós ár:
19 990 Ft helyett
19 500 Ft
Új

Julius-K9 Adult Vital …

Julius-K9 Adult Vital Essencia Beef&rice 12kg Akciós ár:
13 900 Ft helyett
12 990 Ft
Új

Ownat Classic Complet 20kg

Ownat Classic Complet 20kg Ár: 24 900 Ft
Új

Julius-K9 Senior/Light …

Julius-K9 Senior/Light Hypoallergenic bárány,rizs 12kg Ár: 13 499 Ft
Új

Happy Dog Sensible Puppy …

Happy Dog Sensible Puppy Lamm&Reis 10kg Akciós ár:
18 905 Ft helyett
16 500 Ft
Új

Kapcsolat

Cím: Budapest 1174 Szabadság u. 22

Tel: +36-20/281-8993

E-mail: info@origopet.hu


Nyitvatartás:

Hétfő:         9:00 - 18:00
Kedd:        10:00 - 18:00
Szerda:       9:00 - 18:00
Csütörtök:   9:00 - 18:00
Péntek:       9:00 - 18:00
Szombat:    8:00 - 13:00
Vasárnap:   Zárva

Facebook

Hirdetés

Fypryst 0,5 ml macska 1x

Fypryst 0,5 ml macska 1x
Értékelés:

Cikkszám: 104850


Fypryst rácsepegtető oldat macskák részére.
Macskák bolha, kullancs vagy szőrtetvesség okozta fertőzésének megelőzésére és gyógykezelésére.

Macskák bolha (Ctenocephalides felis), vagy kullancs (Rhipicephalus fajok, Dermacentor fajok, Ixodes fajok) okozta fertőzésének megelőzésére és gyógykezelésére.
Macskák bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladásának megelőzésére és gyógykezelésére.
Macskák szőrtetvességének (Felicola subrostratus fertőzésének) megelőzésére és gyógykezelésére.

Ellenjavallatok:A készítmény adatok hiányában nem alkalmazható 8 hetesnél fiatalabb és/vagy 1 kg-nál kisebb testtömegű macskakölykök esetében.
Nem alkalmazható beteg (szisztémás kórfolyamatban szenvedő, lázas), vagy lábadozó állatokon.
Súlyos mellékhatások, sőt elhullás veszélye miatt nyulakon nem alkalmazható.

Különleges figyelmeztetések minden célállat fajra vonatkozóan: El kell kerülni, hogy a készítmény az állat szemével érintkezzen.

Az alkalmazással kapcsolatos különleges óvintézkedések:
A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések: Az állatokon már megtelepedett kullancsokat a termék alkalmazása előtt el kell távolítani, hogy csökkentsük a fertőző betegségek kockázatát.
Fontos ügyelni arra, hogy a terméket olyan területre alkalmazzák, ahonnan az állat képtelen azt lenyalni, és arról is gondoskodni kell, hogy az állatok ne nyalogassák egymást kölcsönösen a kezelés után.
Macskák esetében nincs adat a fürdetésnek vagy a samponos kezelésnek a termék hatékonyságát befolyásoló hatásáról. Mindazonáltal, a termék alkalmazása után 2 napig samponnal kezelt kutyákon észlelt hatékonysággal kapcsolatos információ alapján, a termék alkalmazását követő 2 napon belül a macskákat sem ajánlatos füröszteni.
Egy-egy kullancs megtelepedhet. Ez okból, kedvezőtlen körülmények között nem zárható ki teljesen a kullancsok által terjesztett fertőző betegségek átvitele. A kullancsok az infesztációt követő 24-48 órán belül elpusztulnak és lehullanak – rendszerint anélkül, hogy vért szívtak volna. Egy-egy kullancs megtelepedése a kezelés után sem zárható ki.
A kedvtelésből tartott állatok bolhái gyakran elárasztják az állat kosarát, alomját, a rendszeresen pihenőhelyül szolgáló szőnyegeket és lakberendezési tárgyakat – ezeket tömeges fertőzés esetén, ill. a védelmi intézkedések bevezetésekor megfelelő rovarirtókkal kezelni, továbbá rendszeresen porszívózni kell.

Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések: A készítmény nyálkahártya- és szemirritációt okozhat, ezért el kell kerülni, hogy a szájba vagy a szembe jusson.
A rovarölő szerekre vagy alkoholra ismerten túlérzékeny állatok vagy személyek esetében kerülendő az érintkezés a Fypryst rácsepegtető oldattal. Körültekintően meg kell előzni, hogy a pipetta tartalma a kéz ujjaival érintkezzen. Ha ez mégis megtörténik, szappannal és vízzel kezet kell mosni.
Ha az oldat véletlenül a szembe került, tiszta vízzel gondosan ki kell öblíteni.
A készítmény használata után kezet kell mosni.
Amíg az alkalmazás helye meg nem száradt, addig a kezelt állatokat nem szabad simogatni, és a gyerekeket nem szabad engedni játszani velük. Ennél fogva ajánlott az állatok kezelését nem napközben, hanem koraeste végezni, és nem szabad hagyni, hogy a kezelt állatok a gazdájukkal (legfőképpen gyermekekkel) aludjanak.
A kezelés alatt nem szabad dohányozni, enni és inni.

Mellékhatások (gyakorisága és súlyossága): Lenyalás esetén rövid ideig tartó nyálzás léphet fel, főként a vivőanyag természete miatt. A rendkívül ritka, gyanított mellékhatások közül az alkalmazás helyén fellépő átmeneti bőrreakcióról (hámlásról, a szőrzet lokális kihullásáról, viszketésről, bőrpírról) és testszerte jelentkező viszketésről vagy a szőrzet kihullásáról számoltak be alkalmazás után. Kivételesen megfigyeltek nyálzást, reverzibilis neurológiai tüneteket (hiperesztéziát, levertséget, ideges tüneteket), vagy hányást használat után.
Túladagolása kerülendő.

Vemhesség, laktáció vagy tojásrakás idején történő alkalmazás: A termék biztonságosságát tenyésztésre szánt, vemhes, továbbá szoptató nőstény macskákon ellenőrizték, amelyeket a maximális ajánlott adag legfeljebb háromszorosának megfelelő mennyiséggel kezelték. A Fypryst rácsepegtető oldat alkalmazható tenyésztésre szánt, vemhes, vagy szoptató macskákon.

Gyógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók: Nem ismert.

Adagolás és alkalmazási mód: A készítmény ártalmatlanságát értékelő vizsgálatok hiányában az egyes kezelések között legalább négy hétnek kell eltelnie.
Adagolás: Az egyadagos, 0,5 ml-es pipetta tartalma a lapockák közötti bőrre applikálandó.
Alkalmazási mód: Külsőleges alkalmazás a bőrre.
Alkalmazási útmutató: Vegyük ki az egyadagos pipettát a háromrétegű zacskóból. Tartsuk az egyadagos pipettát függőleges helyzetben, majd csavaró mozdulattal húzzuk le a védőkupakot. Fordítsuk meg a kupakot, és másik végével helyezzük vissza az egyadagos pipettára. A kupakot rányomva és megcsavarva törjük fel a pipetta lezárását, majd távolítsuk el a kupakot az egyadagos pipettáról.
Az állat szőrzetét a lapockák közötti területen széjjelsimítva tegyük láthatóvá a bőrt. Helyezzük az egyadagos pipetta hegyét a bőrre, majd a pipettát néhányszor összenyomva ürítsük a tartalmát közvetlenül a bőrre.
A termék egy adagja legfeljebb 5 hétig véd a bolhákkal való fertőződéstől.
A termék kullancsok ellen 2 héten keresztül hatásos.

A HELYES ALKALMAZÁSRA VONATKOZÓ JAVASLAT_
El kell kerülni, hogy a készítmény az állat szemével érintkezzen.
Fontos, hogy a készítményt olyan területre alkalmazzák, ahonnan az állat képtelen azt lenyalni, és arról is gondoskodni kell, hogy az állatok ne nyalogassák egymást kölcsönösen a kezelés után.
Macskák esetében nincs adat a fürdetésnek vagy a samponos kezelésnek a készítmény hatékonyságát befolyásoló hatásáról.
Mindazonáltal, a készítmény alkalmazása után 2 napig samponnal kezelt kutyákon észlelt hatékonysággal kapcsolatos információ alapján, a készítmény alkalmazását követő 2 napon belül a macskákat sem ajánlatos füröszteni.
Egy-egy kullancs megtelepedhet. Ez okból, kedvezőtlen körülmények között nem zárható ki teljesen a kullancsok által terjesztett fertőző betegségek átvitele. A kullancsok az infesztációt követő 24-48 órán belül elpusztulnak és lehullanak – rendszerint anélkül, hogy vért szívtak volna. Egy-egy kullancs megtelepedése a kezelés után sem zárható ki. Az állaton a kezelés időpontjában található kullancsokat ajánlatos eltávolítani, hogy csökkentsük a fertőző betegségek kockázatát.
A kedvtelésből tartott állatok bolhái gyakran elárasztják az állat kosarát, alomját, a rendszeresen pihenőhelyül szolgáló szőnyegeket és lakberendezési tárgyakat – ezeket tömeges fertőzés esetén, ill. a védelmi intézkedések bevezetésekor megfelelő rovarirtókkal kezelni, továbbá rendszeresen porszívózni kell. A Fypryst rácsepegtető oldat alkalmazható tenyésztésre szánt, vemhes, továbbá szoptató macskákon.

Túladagolás (tünetek, sürgősségi intézkedések, antidotumok ), ha szükséges: A termék biztonságosságát a célállat faj esetében alátámasztó, 8 hetes vagy idősebb és kb. 1 kg testtömegű macskakölykök és macskák esetében, a javasolt adag ötszörösének megfelelő, havonta egyszer alkalmazott dózisokkal 6 egymást követő hónapon keresztül kezelt állatokon elvégzett laboratóriumi vizsgálatok nem mutattak ki nemkívánatos hatásokat.
Mindazonáltal, túladagolás esetén fokozódhat a mellékhatások kialakulásának kockázata.
A kezelés után viszketés léphet fel.
A termék túladagolása ragacsos külleművé teszi a szőrzetet az alkalmazás helyén. Mindazonáltal, ha ez előfordul, az alkalmazást követő 24 órán belül megszűnik.

Farmakodinámiás tulajdonságok: A fipronil a fenilpirazolok csoportjába tartozó rovarölő/akaricid szer. Ízeltlábúakban a kloridcsatornák – legfőképpen a gamma-aminovajsav (GABA) szabályozása alatt állók – ligandjaival kölcsönhatásba lépve blokkolja a kloridionok pre- és posztszinaptikus transzportját a sejtmembránon keresztül. Ennek eredményeként a központi idegrendszer működése zavart szenved, ami a rovarok és atkák pusztulásához vezet.
A Fypryst rácsepegtető oldat hatóanyaga a fipronil, mely sajátos hatásmechanizmussal hat a bolhákra és a kullancsokra. A Fypryst rácsepegtető oldat felhalmozódik a bőr és a szőrtüszők lipid-összetevőiben, majd folyamatosan ürül a szőrtüszőkből a bőrre és a szőrzetre, ami elnyújtott, tartós hatást eredményez.

Gyártja: KRKA, d.d., Novo mesto
Šmarješka cesta 6
8501 Novo mesto
Szlovénia

Ár: 1 490 Ft
+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!